Gå til sidens hovedinnhold

Fire til sykehus etter båtbrann

Fire personer er sendt til sykehus med røykskader etter en båtbrann ved Holmestrand i Vestfold natt til lørdag.

- Klokken 01.35 meldte en passasjer om bord i en 46 fots motorbåt av merket Sunseeker at det brant om bord. Det var sju personer om bord i båten, sier operasjonsleder i Vestfold politidistrikt, Petter Aronsen i en pressemelding natt til lørdag.

Han opplyser videre at ingen instrumenter om bord i båten virket, slik at melderen ikke kunne gi nøyaktig posisjon, men det ble opplyst at båten var på vei fra Tønsberg til Hurumlandet.

- Hovedredningssentralen (HRS) ble varslet og tok over ledelsen av redningsarbeidet. De varslet også et Seaking redningshelikopter og redningsskøyta Stormbull. Klokken 01.50 ble den nøyaktige posisjonen til havaristen kjent. Den lå mellom Langøya og øya Mølen øst for Holmestrand, ifølge Aronsen.

Fire til sykehus
- Båten ble etter hvert overtent og alle sju ble berget av en båt som hadde kommet til stedet. Disse ble kort etter tatt om bord i redningsskøyta, som fraktet dem til Holmestrand. Alle sju hadde pustet inn mye røyk, og fire av dem ble kjørt til sykehuset i Tønsberg, mens de tre andre ble kjørt inn til Horten legevakt.

Våte og kalde
Redningsselskapet opplyser at Stormbull ankom havaristen klokken 02.04, og at alle personer om bord i båten hadde blitt plukket opp av en lystbåt som var kommet til, men at alle sju hadde vært i sjøen. De sju ble skysset inn til Holmestrand hvor de ble tatt hånd om av helsepersonell.

- En person måtte gis oksygen underveis til land, samtlige var våte og kalde, men ellers i god behold etter forholdene, opplyser Redningsselskapet til Nettavisen i en e-post lørdag.

Ifølge Redningsselskapet sank båten klokken 03.34 og var da helt utbrent.

Slukningsarbeidet på stedet ble utført av slepebåten Kari og redningsskøyta Stormbull. Etterforskningen av selve båtbrannen vil bli foretatt av Søndre Buskerud politidistrikt.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted