Gå til sidens hovedinnhold

Fire ukers varetekt for 61-åring i Kvæfjord

Harstad/Tromsø (NTB-Jan-Morten Bjørnbakk og Trygve Bergsland): Den 61 år gamle mannen som knivstakk en 13 år gammel jente i Kvæfjord mandag, er varetektsfengslet i fire uker.

Det er ikke ilagt brev- og besøksforbud, og fengslingen er i tråd med påtalemyndighetens begjæring, opplyser stasjonssjef Geir Pedersen ved Harstad politistasjon til NTB.

Politiet begjærte ham varetektsfengslet fordi de mener det er fare for gjentakelse.

Før fengslingsmøtet sa mannens forsvarer, Alf M. Solvin, til NTB at hans klient vil samtykke til varetekt. Men forsvareren ville be om at 61-åringen får behandling og en nevropsykologisk undersøkelse.

- Han forstår hva han har gjort, men forstår ikke hvorfor. Han har ikke noe motiv. Det klikker vel for ham på ett eller annet vis. Han spør seg selv hvorfor han gjorde dette, sier Solvin.

Stasjonssjef Geir Pedersen sier det etter forholdene går bra med jenta og at hun vil bli skrevet ut fra sykehuset torsdag.

- Vi regner med å få snakke med henne fredag. Hun er så ung at vi må organisere dette som et dommeravhør i Trondenes tingrett her i Harstad, sier Pedersen.

- Han går fra teltet sitt om morgenen, opp på kirkegården for å stelle gravene til faren og en søster. Med seg har han en kniv som han bruker til å skrape rent rundt gravene. Så setter han seg på en benk, og så skjer dette. Han unnskylder på ingen måte det han har gjort, men på et merkelig vis kan dette være et slags rop om hjelp som ender i en helt absurd hendelse, sier forsvareren.

- Han har vært ansett som harmløs og har ingen forhistorie på vold eller aggressivitet. Fra 2007 har han vært en tørrlagt alkoholiker. Mannen har levd under et enormt press, så skjer dette. Han beklager dette voldsomt, og er glad for at jenta ser ut til å være på bedringens vei, sier Alf M. Solvin til NTB.

- Vi kjenner ham som en harmløs og snill mann. En som ryddet opp etter seg og andre på Varmestua. Det var aldri noe bråk med ham, sier Andreassen til Harstad Tidende.

- Vi er innstilt på at de som trenger hjelp og støtte skal få det og at det kan ta tid. Det er slikt som vanligvis ikke skjer i et lite samfunn som vårt, og som heller ikke skal skje, sier ordfører Torbjørn Larsen (Ap) til NTB. (©NTB)

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot