*Nettavisen* Nyheter.

Fire ulykker på E6

Foto: JOHNNY HELGESEN (Sarpsborg Arbeiderblad)

Glatta skaper store problemer.

28.10.09 15:10

Politi og bergingsmannskaper har hatt nok å gjøre på morgenkvisten onsdag. Ikke mindre enn fem ulykker, fire av dem på E6, er så langt meldt inn, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Politiet advarer mot svært glatte partier på Østfold-veiene.

- Hold god avstand
- Det er viktig å holde god avstand - større avstand enn på tørt føre - og ha blikket opp og fram, formaner operasjonsleder Bjørn Paulsen i Østfold politidistrikt, til sa.no

Ved 09.30-tiden kjørte en bil ut på fylkesvei 599, bedre kjent som Rokkeveien, i Sarpsborg kommune. En kvinne i 40-årene fra Tyskland ble kjørt til sykehus for en sjekk.

Kvinnen var alene i sin Toyota kassebil da hun skled av veien og ned i en grøft slik at bilen veltet over på siden. Hun kjørte da i retning Sarpsborg.

Ifølge politimannskaper på stedet er partiet der kvinnen kjørte ut kjent for ofte å være svært glatt på vinterstid. Ulykken fant sted ved Rognemyr, ved avkjøringen til Sørli.

Reporteren til Sarpsborg Arbeiderblad som er på stedet melder om at det var så glatt at det var problematisk å stå oppreist.

Få oppdaterte veimeldinger her!

Gikk rundt på taket
En bil gikk ved 09.15-tiden rundt på taket på E6 i sørgående løp, et par kilometer nord for bomstasjonen ved Svinesund.

Paulsen i Østfold-politiet opplyser at det var to personer i bilen. Begge har pådratt seg lettere skader og er kjørt bort i ambulanse.

- E6 er nå ryddet og åpnet igjen etter ulykken, opplyser Paulsen klokka 09.45.

Tidligere på morgenkvisten har det også vært flere ulykker på europaveien:

To filer stengt
To filer var lenge stengt i sørgående retning på E6 mellom Solli og Eidet, ved Utnetoppen, på grunn av en trafikkulykke onsdag morgen.

Paulsen sier at det var en person i bilen, men at denne ikke ble skadd. Derimot fikk bilen en del materielle skader som gjorde at politiet har rekvirert bergingsbil.

Ulykkesbilen sto imidlertid sånn til at det førte til en del trafikale problemer på E6. To av de tre kjørefeltene ble ved 09.15-tiden åpnet igjen.

I Råde forsvant to biler av E6 uavhengig av hverandre på morgenkvisten. I den ene satt en person, i den andre satt to personer fra Polen. Ingen av dem ble skadd, ifølge Paulsen.

Den første bilen sto en stund til hinder for trafikken, mens den andre havnet utenfor veibanen. Trafikken gikk således greit forbi dette ulykkesstedet.

Følg utviklingen på nett hos Sarpsborg Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.