Gå til sidens hovedinnhold

Firearmet miljøkryss

Går alt etter planen, kan utbyggingen av Sæterkrysset til det fremtidige "lokalsenter Nordstrand" starte mot slutten av året.

SÆTER: Utbyggingsgruppen sender i disse dager sin trafikkanalyse til Plan- og bygningsetaten og Samferdselsetaten. Her gir man klart utrykk for at et firearmet kryss er den mest realistiske løsningen. Det betyr at Kittel Nielsens vei stenges mot Nordstrandveien, kryssutformingen strammes opp og det blir gangfelt over alle vegarmer.

Ikke rundkjøring

Det blir et lysregulert miljøkryss hvor alle "de fire hjørnene" skal henge sammen. Øya i midten forsvinner, det blir mere plass til fotgjengere og mindre til biler, forklarer senterleder Bjørn Bull Hansen.
Ønsket om rundkjøring lar seg ikke realisere. Det setter de topografiske forholdene en stopper for. Og vi får heller ikke lov å bruke brostein. Samferdselsetaten sa blankt nei. Det blir asfalt, forteller Kjell Østlie, utbyggernes representant.

Jobbe raskt

Han har vært sentral i arbeidet med å få fortgang i denne saken.
Reguleringsplanen var jo vedtatt, men Samferdselsetaten har ikke løftet en finger. Det er vi utbyggere som har måttet fremme forslaget om den trafikale løsningen av Sæterkrysset. Nå håper vi etatene jobber raskt, slik at denne delen ikke hindrer utviklingen av Sæter til det attraktive og profilerte senter Nordstrand vi alle ønsker oss.

Planene klare

Avtalen om krysset må være i orden før resten av utbyggingen kan starte, sier Østlie.
Han forteller videre at utbyggingsplanene for alle kryssets "fire hjørner" lenge har ligget klare. Her blir det både næringsbygg, kontorer og boliger.
Dette skal skje parallelt med ombyggingen av selve krysset. Vi ønsker å komme i gang før 2006 blir historie, sier en håpefull Kjell Østlie.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene