RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

First grafser til seg Hafslund

Sist oppdatert:
Mens Carl I. Hagen og politikerne diskuterer Hafslund, ser det ut til at finske Fortum stormer mot 40 prosents grensen og budplikt. Fortums rådgiver First grafser til seg Hafslund-aksjer mandag
Finske Fortum har startet et raid mot Hafslund. Det var politikernes rasling med oljepengene som trigget raidet mot det norske energiselskapet.

Som iMarkedet skrev før helgen lå alt an til at Fortum kjøpte seg opp i Hafslund. Fredag ettermiddag bekreftet finnene at de nå har en eierandel på 34 prosent i Hafslund.

Utløser bud

På mandag har finnenes rådgiver i Norge, meglerhuset First, kjøpt ytterligere aksjer. First kjøpt praktisk talt alle av de 3,8 millioner aksjene som har gått over børs.

Dermed tyder alt på at finnene fosser frem mot en 40 prosents eierandel i Hafslund. Dette er grensen for et bud på hele Hafslund. Dette budet må minst ligge på høyeste kursen Fortum har kjøpt aksjer for i de siste seks månedene.

Forum har på topp gitt 40 kroner for A-aksjene og 37,50 kroner for B-aksjene til Hafslund.

Bare Fortum aktive

Så langt er det bare Fortum som har vært aktive på kjøpersiden i Hafslund. Staten og andre kraftselskaper har imidlertid uttalt at de har planer om å kjøpe aksjer i Hafslund.

Frp-formann Carl I. Hagen må altså raskt på banen med sitt fond, hvis han skal svare på utfordringen fra finske Fortum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere