Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

First House ut av topp 10-liste etter konfliktfullt år

KLAGET INN: Seniorrådgiver i First House Hans-Christian Vadseth (t.v.) i samtale med redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle under Pressens Faglige Utvalg (PFU) sitt møte om First House sin klage mot Aftenposten. En klage First House nådde fram med. Foto: Scanpix
KLAGET INN: Seniorrådgiver i First House Hans-Christian Vadseth (t.v.) i samtale med redaktør i Aftenposten Harald Stanghelle under Pressens Faglige Utvalg (PFU) sitt møte om First House sin klage mot Aftenposten. En klage First House nådde fram med. Foto: Scanpix
- Vi tror at mange svar i byråundersøkelsen kan være avgitt mens anklagene mot oss fortsatt var uavklart.

Da Kampanje torsdag la fram bransjeundersøkelsen Byråprofil for 2014, var PR-byrået First House ute av topp ti-listen, som de fjor kapret 6. plassen på. På årets liste måtte de nøye seg med en urangert plassering i sjiktet 11. til 19. plass.

- Vi tror at mange svar i byråundersøkelsen kan være avgitt mens anklagene mot oss fortsatt var uavklart. Ståheien og den feilslåtte kritikken fra media og konkurrenter tror vi dessverre rammer hele bransjen, og ikke bare oss. Vi jobber hver dag med å levere topp kvalitet til våre kunder, og tilbakemeldingene fra dem er vår aller viktigste rettesnor, skriver First House-sjef Per Høiby i en e-post til Kampanje.

I medienes søkelys
Fallet på Byråprofil-listen skjer etter et år av det stormfulle slaget for First House.

Blant annet skrev politisk kommentator i Aftenposten, Harald Stanghelle, i en kommentar at «gode, men ubekreftede rykter» kan fortelle at «"kinesiske interesser" har leid inn First House til kampanjen mot Thorbjørn Jagland og Nobel-komitéen». PR-byrået klaget formuleringen i kommentaren inn til PFU og fikk medhold.

Les også: First House's milimeterseier

PR-konkurrent Geelmuyden.Kiese på sin side klaget First House inn for bransjeorganet KOMM (Sertifiserte Kommunikasjonsbyråer). Geelmuyden.Kiese-sjef Hans Geelmuyden mente organet måtte vurdere om byrået hadde brutt de etiske retningslinjene i flere saker - blant annet Kina-saken - og om KOMM i det hele tatt kunne ha PR-byrået som medlem. Etisk råd og bransjeorganet frikjente First House.

Les også: First House frikjent av bransjens etiske råd

Les også: Mener PR-topp bruker kritikken mot First House til egen fordel

Fall for Geelmuyden
Det er likevel ikke bare First House som faller på listen. Også Geelmuyden.Kiese må slippe flere av konkurrentene foran seg.

I fjor endte byrået på 4. plass på listen, mens de i år faller til en delt 7. plass. Til Kampanje skriver hans Geelmuyden at de ikke legger vekt på Byråprofil-undersøkelsen.

Det er for andre år at PR-byråene er med i Byråprofil. Det er Kommunikasjonsforeningen som har svart på undersøkelsen. 19 byråer ble målt, 562 medlemmer svarte og byråene ble målt på seks ulike kriterier.

Les også: First House har sendt klage til PFU

Dette ble de fem beste PR-byråene i Byråprofil 2014:

1. Zynk

1. Trigger

3. Mørland & Johnsen

4. Apeland

5. Gambit H&K


Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!