RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

First oppgraderer Tandberg

Sist oppdatert:
First Securities mener nedgangen i aksjekursen til Tandberg gjør at kundene bør vekte seg opp i aksjen og oppgraderer anbefalingen fra "markedsvekt" til "akkumulèr"
Tandberg har falt kraftig etter fremleggelsen av selskapets tredjekvartalsrapport. First advarte mot mulig skuffelse i forkant av tredje kvartalstallene.

Nå mener First at aksjen har falt for mye og meglerhuset oppgraderer aksjen i en fersk analyse.

Analytikerne i First påpeker at problemene investorene hengte seg opp i under kvartalspresentasjonen, som var økning i fordringsmassen og noe "mykere" utsiktsikter for fjerdekvartal, er av temporær karakter.

Blant annet henviser First til en kanalundersøkelse de har foretatt i forkant av tredje kvartalstallene som indikerte sterkt underliggende momentum inn i fjerde kvartal.

- Flesteparten av de 13 Tandberg-forhandlerne som vi intervjuet tidlig i oktober (i First sin kanalundersøkelse - jour. anm.) indikerte et solid momentum ved inngangen til fjerde kvartal, skriver First i analysen iMarkedet har fått tilgang til.

De mener også at risikofaktorene i aksjen er mer enn diskontert inn i kursen – som har falt 10 prosent etter tallene. First estimerer omsetning på 85 millioner dollar for fjerdekvartal, og et driftsresultat på 22 millioner dollar.

På 3 til 6 måneders sikt har First et kursmål på 65 kroner, mens de på 12-måneders sikt opprettholder sitt kursmål på 74 kroner.

Oppsumering:

Anbefaling: Accumulate
Kursmål: 74 kroner
Meglerhus: First Securities ASA
Dato: 18.10.04

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere