RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

First positiv til Tomra, men jekker ned estimater

Sist oppdatert:
Meglerhuset First er ute med en ny analyse til kundene i etterkant av Tomras resultatrapport. Meglerhuset er positivt innstilt, men kutter likevel resultatestimatene fremover
Tomra rapporterte høyere omsetning enn det meglerhuset First hadde ventet i fjerde kvartal. Likevel var Tomras driftsresultat i perioden lavere enn ventet.

First skriver i en rapport til kundene at ved første øyekast kunne tallene tolkes negativt. Ved en nærmere gjennomgang av tallene ser utsiktene til selskapet likevel positive ut.

Bakgrunnen for den svake marginen i fjerde kvartal var bonuser til den europeiske organisasjonen, marginpress i Brasil og problemer med streik i California.

Til tross for at First velger å beholde en kjøpsanbefaling på Tomra-aksjen, og beholder kursmålet på 65 kroner, kuttes resultatestimatene. Nå venter First et resultat pr. aksje på 4,60 kroner i 2004, ned fra tidligere 6,20 kroner.

First trekker frem at Tomra har mottatt nye signaler om at EU ikke vil trekke konkurransesaken i Tyskland inn for EU-domstolen. Hvis saken ikke havner i domstolen kan motstanden blant supermarkedene bli redusert, mener First.

Oppsummering:

Anbefaling: Kjøp Kursmål: 65 kroner
Meglerhus: First Securities
Dato: 12. februar 2004

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere