RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

First tror på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Da alt var svart i vinter, ga sjefstrateg Peter Hermanrud i First Securities en dundrende kjøpsanbefaling på Oslo Børs. Fortsatt mener First at børsen har mye å gå på. Se hvilke aksjer som anbefales, og hvilke du bør selge
I vinter stilte First seg i front for dem som mente Oslo Børs var historisk lavt priset, mens andre spådde død og fordervelse. First la blant annet vekt på at prisingen i forhold til bokførte verdier var historisk lav i vinter.

Så langt har First fått rett, og de gir seg ikke.

I meglerhusets strategirapport for september fremgår det at First opprettholder sin anbefaling om overvekt i aksjer, og dessuten oppjusterer Oslo Børs til overvekt relativt til andre børser, som nøytralvektes.

Meglerhuset peker på at slo Børs består av en stor andel selskaper som ofte gjøre det godt mot slutten av gode børsperioder, så som små selskaper, sykliske aksjer og perifere markeder.

Dessuten tror First på en kraftig resultatvekst for selskapene på Oslo Børs, på grunn av intense kostnadskutt, svakere krone, svak tilbudsvekst i viktige markeder og økende etterspørsel.

Den anbefalte porteføljen for september består av:

- Tomra
- Norske Skog
- Norsk Hydro
- Ekornes
- Lerøy Seafood Group
- Smedvig
- Prosafe
- Telenor

First anbefaler ellers nøytralvekting av norske obligasjoner og undervekt av internasjonale.

Følgende aksjer får salgsanbefaling av First:

- Orkla
- Tandberg
- Schibsted
- Aker Kværner
- PhotoCure

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere