RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Foto: Crestock)

Fisk bra for psyken

Sist oppdatert:
Kvinner som spiser fisk har ofte lavere risiko for psykiske lidelser, ifølge studie.

(SIDE2): Studien som er publisert i BMC Psychiatry viser at de kvinnene som spiste fisk flere dager i uken hadde lavere risiko for psykiske lidelser enn de som aldri spiste fisk, skriver svenske Aftonbladet.

LES MER HELSE HER

34 000 kvinner deltok i studien og svarte på spørsmål om sine matvaner. Elleve år senere ble kvinnene spurt om de hadde hatt symptomer på ulike psykiske lidelser.

Et høyt nivå av symptomene var dobbelt så vanlig blant kvinner som sjelden eller aldri spiste fisk sammenlignet med de kvinnene som spiste fisk tre til fire dager i uken.

LES OGSÅ: Den nye supermaten?

- Våre funn støtter hypotesen om at mangel på D-vitamin og visse fettsyrer som fins i fisk kan bidra til oppblomstring av psykiske lidelser. Det trengs imidlertid mer forskning for sikkert å vite om det viser seg å å være en årsakssammenheng, sier forskeren Maria Hedelin ved Karolinska institutet.

Studien sier ingenting om andre faktorer som kan ha hatt en innvirkning på resultatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere

Mest lest