RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fisk gir smarte barn

Omega-3 smører hjernen. Dess mer fisk gravide spiser, til smartere barn får de.

(SIDE2:) En ny stor undersøkelse som nylig ble publisert i det anerkjente legetidsskriftet The Lancet, mener å kunne bevise at gravide mødre som spiser fisk legger grunnen for å få mer intelligente barn.

Smartere sosialt
Ikke bare er barn av mødre som spiser fisk to-tre ganger i uken smartere, de er også mer sosiale og de kommuniserer bedre enn andre barn.

Aftenposten skriver torsdag at norske gravide ofte får beskjed om å holde seg unna flere fiskeslag fordi man frykter de kan inneholde miljøgifter. Men gravide kan spise alle typer sjømat foruten krabbeinnmat, rakefisk, ørret og skjell og noen andre fiskeslag.

Kutter ned i svangerskapet
Ifølge avisen kutter mange norske gravide ned på fiskeinntaket under svangerskapet. Men forskerne som har undersøkt 12.000 gravide britiske kvinner, sier at resultatene er entydige. Barn av kvinner som fikk i seg fet fisk under svangerskapet hadde de best tilpasningsdyktige barna på alle plan.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere