RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiskegigantenes storhandel

Sist oppdatert:
John Fredriksens Marine Harvest fikk en kjøper på kroken.
John Fredriksens sjømatgigant Marine Harvest har tidligere signalisert at de skulle selge oppdrettsvirksomheten til Pan Fish Scotland.

- Ikke uventet

I dag melder Lerøy Seafood Group at Norskott Havbruk, som er et felleseid selskap mellom Lerøy Seafood Group og SalMar, har inngått avtale om kjøp av 100 prosent av aksjene i Pan Fish Scotland til en pris på 800 millioner kroner.

- Dette kjøpet kommer ikke uventet, sier analytiker Samir Bendriss i ABG Sundal Collier til NA24.

Før fusjonen med Marine Harvest kontrollerte Pan Fish 40 prosent av den totale produksjonen av laks i Skottland, og dette var for mye, mente franske konkurransemyndigheter. Derfor stilte de som en forutsetning for fusjonsgodkjenning mellom Pan Fish og Marine Harvest at selskapet solgte seg ned.

God pris

Bendriss mener salgssummen på 800 millioner kroner er ok.

- Pan Fish Scotland forventer å slakte rundt 17.000 tonn. Det betyr at Norskott Havbruk kjøper for 47 kroner kiloen. Dette er en god pris for et selskap som ikke har en bra track record. Jeg tror at Lerøy nå vil få orden på selskapet, det har de vist ved flere anledninger tidligere, sier analytikeren.

Avtalen er betinget av godkjennelse fra konkurransemyndighetene i utvalgte land og det skal gjennomføres due dilligence

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere