RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiskeindustrien sier nei til Ap-almisser

Sist oppdatert:
Fiskeri- og Havbruksnæringens Landsforening sier nei til Arbeiderpartiets forslag om statlige garantier til bedrifter i næringen
Det var i går Arbeiderpartiet foreslo inntil 50 prosent statlig garanti innenfor en totalramme på 400 millioner kroner. Ordningen foreslås lagt til SND.

FHL, som organiserer majoriteten av norsk fiskeindustri, sier imidlertid nei takk, selv om bransjen sliter tungt.

FHL peker i en pressemelding på at av hovedproblemene er at mange bedrifter er tungt gjeldsbelastet. Ytterligere driftskreditt vil kunne øke den totale gjeldsbelastningen i industrien og kun gi et midlertidig pusterom for enkeltbedrifter. En statlig driftskreditt vil være konkurransevridende overfor den delen av industrien som klarer seg på egen hånd og vil kunne bidra til å øke overprisene på råstoff, noe det ut fra den rådende markedssituasjonen ikke er grunnlag for.

- Med tanke på den negative markedsutviklingen for norske fiskeprodukter og en negativ valutautvikling, vil en statlig driftskreditt kunne bidra til ytterligere lageroppbygging i Norge, sier styreleder i FHL industri og eksport, Knut Haagensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere