RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fisker (59) funnet på 860 meters dyp

Foto: Kystvakten (Kystvakten)
Sist oppdatert:
Fiskeren om bord på båten «Fjordgårdbauen» som forliste utenfor Troms sist mandag er funnet.

Sist mandag forliste båten «Fjordgårdbauen» nordvest for Mulegga utenfor Troms, og en 59 år gammel fisker ble meldt savnet. To helikoptre, tre kystvaktskip og ti sivile båter deltok i søket. Redningsaksjonen ble etter 9 timer avblåst fordi man ikke hadde håp om å finne den savnede i live.

Funnet med ekkolodd og miniubåt
Etter opplysninger fra den overlevende, samt gjenstander i sjøen, forberedte Salten og Troms politidistrikt søket med multistråleekkolodd og miniubåt.

Tidlig søndag ble vedkommende funnet - på 860 meters dyp. Det skriver Troms Politidistrikt i en pressemelding.

- Satt fast i tauverk
- Vedkommende satt fast i tauverk i tilknytning til fiskefartøyet slik den overlevende har forklart i samtaler med politiet, står det i pressemeldingen.

- Etter en svært krevende operasjon klarte letefartøyets besetning å få Reidar trygt opp til overflaten, står det videre.

Skipperen ble reddet ut fra båten, og forklaringer han har gitt førte til funnet av Thue.

- Krevende operasjon
- Etter en svært krevende operasjon klarte letefartøyets besetning å få Reidar trygt opp til overflaten, skriver Troms politidistrikt undertegnet av politioverbetjent Annette Sjøli. Det er hun som har hatt ansvar for søket.

- De pårørende er nå varslet om at Reidar er funnet og våre tanker går til dem og den overlevende, samt alle som er berørt, i denne tragiske situasjonen, avslutter Sjøli.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere