RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Luftforsvarets 330-skvadron)

Fisker funnet død

Sist oppdatert:
En linebåt forliste like sør for Loppa i Finnmark natt til mandag.

En fisker omkom etter at en linebåt forliste like sør for Loppa i Finnmark natt til mandag. Det var tre mann om bord på den 46 fot store linebåten.

- Nødpeilesenderen på linebåten ble aktivert automatisk ved 01.30-tiden. Klokken 05.12 ble båten funnet av et redningshelikopter liggende på siden i fjæra sør for Loppa, forteller vakthavende redningsleder Jakob Carlsen ved Hovedredningssentralen Nord-Norge til NTB.

Kuling i området

Årsaken til forliset er ikke kjent, men det var kuling i området natt til mandag.

- Båten ble funnet i fjæra helt vest i Loppa på Tømmerneset på øya Andsnes, sier Asgeir Aule i Vestfinnmark politidistrikt til Finnmark Dagblad.

Det var tre mann om bord på den 46 fot store linebåten. De to overlevende er sendt til Tromsø for legesjekk.

- De to er uskadet, men er lagt inn til observasjon, sier mediekontakt Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN).

Avdøde er en mann i midten av 50-årene fra Troms.

- Alle tre ble funnet i båten, sier Asgeir Aule.

Lå ved rekka

- Da Sea King-helikopteret kom fram, ble det dirigert av andre båter i nærheten til området der den havarerte fiskebåten lå. Båten lå på siden og en mann uten overlevingsdrakt lå ved rekka og ble konstatert død. Redningsmannen så deretter blinkende lys inne fra styrhuset og fikk knust ruta og reddet ut de to som var stengt inne, sier redningsleder Ørjan Delbekk til NTB.

- Båten har havarert, og dette har antakelig gått så fort at de ikke hadde tid til å sende ut noen nødmelding, sier Delbekk.

Ifølge Aule blir det rutinemessig tatt blodprøver av mannskapet, og det blir opprettet en undersøkelsessak for å finne årsaken til havariet.

Vestfinnmark politidistrikt har bedt Troms politidistrikt om bistand for å varsle pårørende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere