RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fiskere bekymret for oljeskrot

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Norges Fiskarlag er bekymret for miljøkonsekvensene når gamle oljeinstallasjoner skal hogges opp. Nå ønsker de et møte med Miljøverndepartementet om saken.

I løpet av de nærmeste ti årene skal nærmere 500 offshoreinstallasjoner i Nordsjøen hogges opp, noe som utgjør flere millioner tonn med stål og betong.

Dette bekymrer Norges Fiskarlag, som i en uttalelse fra sitt landsstyremøte peker på at dette kan føre til betydelige utslipp av tungmetaller og andre miljøgifter hvis ikke myndighetene stiller strenge utslippskrav.

I uttalelsen peker fiskarlaget blant annet på at de institusjonene som har forvaltningsansvar og spisskompetanse på sjømattrygghet, gyteområder, fiskeri og sjømatnæring ikke inkluderes i behandlingen av aktuelle utslippssøknader og uttrykker bekymring for det de mener er «manglende politisk vilje for å få dette til».

Organisasjonen krever at prinsippet om «null miljøskadelig utslipp» i oljevirksomheten også må omfatte fasen med opphogging og ber om at alle anlegg som driver med slik opphogging må ha et eget overvåkingsprogram.

Til slutt anmoder Norges Fiskarlag om et møte med den politiske ledelsen i Miljøverndepartementet for å diskutere problemstillingene. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere