RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjerde LNG-terminal på bordet i Nigeria

Sist oppdatert:
Energikonsernet ExxonMoil kaster seg nå på naturgassbølgen i Nigeria og har inngått en intesjonsavtale om det som kan bli landets fjerde eksportterminal for flytende naturgass (LNG)
Intensjonsavtalen mellom ExxonMobil og det nigerianske statsoljeselskapet NNPC kommer kun dager etter at britiske BG Group lanserte tilsvarende planer i samarbeid med NNPC.

ExxonMobil ønsker å bygge en LNG-terminal på Bonny Island i det olje- og gassrike sydøstlige Nigeria.

I første omgang skal partene foreta en gjennomførbarhetsstudie på prosjektet. Planen er å bygge en terminal med kapasitet til eksportere 4,8 millioner tonn årlig.

Dette vil dersom planene blir gjennomført av både BG Group og ExxonMobil, bli den fjerde eksportterminalen i Nigeria. Det var fredag at BGs planer ble kjent.

Landets første anlegg startet eksporten i 1999 og har siden blitt utvidet. Landets andre anlegg som skal bygges ved Brass er ventet å starte eksport i 2009, mens ExxonMobils plan er oppstart i 2010.

Nigeria brenner av en mengde gass i flammetårn i forbindelse med oljeproduksjonen, men har lovet å stoppe avbrenningen inne 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere