Gå til sidens hovedinnhold

Fjernet Bohinen-saken

Den omstridte saken er slettet fra TV 2s nettside.

- Vi har tatt kontakt med Lars Bohinen og fjernet saken, bekrefter TV 2-advokat Jan Holland til NA24 Propaganda.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

- Kontaktet meg aldri
Han hevder dette skal ha skjedde allerede noen dager etter at saken kom ut. Torsdag 15. januar publiserte «God kveld Norge»-redaksjonen en sak der fotballprofilen anonymt ble omtalt. Der kunne man lese at Lars Bohinen var anmeldt for innbrudd av ekskjæresten, og at hun hadde begjært besøksforbud mot ham.

Dagen etter sto Stabæks sportsdirektør frem på forsiden av Dagbladet og fortalte sin versjon under fullt navn. Da kom det frem at ekskjæresten jobber i TV 2.

- Jeg stiller spørsmål ved TV 2s etiske retningslinjer for å bringe en slik sak fram. Terskelen for etterrettelighet og habilitet bør være atskilig høyere for TV 2s egne ansatte. De kontaktet meg dessuten aldri for min versjon, sa Lars Bohinen til Dagbladet.

TV 2 kontaktet imidlertid hans advokat for kommentarer. Senere fredag den 16. januar fortalte Bohinen VGs nettutgave at han vurderer å klage TV 2 inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU).

Oppdatert og fjernet
- Jeg må gjøre noen undersøkelser først. Jeg syns dette er veldig spesielt, og det er spesielt at TV 2 lar seg bruke av en ansatt for å spre løgner. Dette kommer kun på trykk fordi jeg er en offentlig person. Det er kun gjort for å sverte meg.

TV 2 hevdet at ekskjæresten ikke var primærkilden i den anonymiserte saken som ble publisert. Ifølge Presseforbundets generalsekretær Per Edgar Kokkvold vil det i en eventuell PFU-klage være relevant at TV 2 ikke opplyste om at ekskjæresten var ansatt hos dem.

På fredagen ble artikkelen på TV 2s nettside oppdatert. Bohinen ble navngitt og sitater fra Dagbladet-intervjuet lagt til. Men det kom ikke frem at ekskjæresten jobber for TV 2. Senere har artikkelen blitt fjernet. Du kan likevel lese den med endringer i denne kopien.

- Av hensyn til private forhold vil jeg ikke si mer om denne saken, kommenterer TV 2s advokat.

Bohinens advokat Odd Magne Gjerde forteller at klienten hans for tiden er bortreist, og at det ennå ikke er bestemt om saken vil bli klagd inn til PFU. Utover dette ønsker ikke Gjerde å kommentere saken.

Les også: TV 2 felt av Telenor

Lenke til kopi av artikkelen lagt til i denne saken onsdag klokken 14.05.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg