Tayla Harris er en enorm stjerne innen australsk kvinnefotball, eller Australian Football League Women (AFLW), som det egentlig heter.

En pressefotograf klarte nylig å forevige et øyeblikk som demonstrerer Harris’ imponerende sportslige evner og prestasjoner. Bildet har blitt beskrevet med følgende ord: «En fantastisk utøver på sitt aller mektigste», ifølge CNN.

Fotografiet ble knipset idet 21-åringen sparket inn det første målet i en kamp mellom hennes eget lag «Blues» og «Western Bulldogs».

Det som egentlig skulle ha omhandlet sportslige prestasjoner, utviklet seg heller til en sak om nettrolls seksuelle trakassering av en kvinnelig sportsutøver, og kvinner generelt.

Sakens kjerne er at en stor medieorganisasjon tillot nettroll å poste grove, trakasserende kommentarer om en kvinnelig idrettsutøver, og framfor å fjerne kommentarene, valgte de heller til slutt å fjerne bildet.

Bildet av Harris ble nemlig postet på Facebook-siden til den australske TV-kanalen Channel Seven.

Men istedenfor å få velfortjent hyllest og ros, ble det postet en rekke trakasserende kommentarer av seksuell karakter på Facebook-siden til Channel Seven.

«Seksuelt misbrukt»

Harris har selv uttrykt på sosiale medier at hun føler seg «seksuelt misbrukt» som følge av nettrollenes grove kommentarer.

Istedenfor å moderere og fjerne nettrollenes kommentarer fra Facebook-siden, valgte TV-kanalen heller å fjerne bildet av Harris. Saken har fått både nasjonal og internasjonal oppmerksomhet, og har blitt omtalt av store medier som CNN og The Guardian.

Saken har vekket sterke reaksjoner blant mange australske idrettsfolk, politikere og australiere generelt.

Fotballforbundet AFL Women la også ut bildet av Harris på sin Twitter-konto.

- Hun burde hylles for sitt talent

Saken har til og med havnet helt på regjeringsnivå i Australia, hvor landets arbeids- og kvinneminister Kelly O’Dwyer har fordømt nettrollene og sagt at hun ble kvalm av kommentarene. TV-kanalens håndtering får også gjennomgå.

- Tayla Harris er en superstjerne. Hun burde hylles for sitt talent og sportslighet på samme måte som vi hyller en mannlig fotballspiller. Jeg føler avsky over nettrollingen som har funnet sted, skriver O’Dwyer på Twitter.

- Jeg er ganske opprørt over Channel Sevens respons hvor de faktisk fjerner bildet av henne framfor å håndtere nettrollene, skriver O’Dwyer.

Ministeren får også støtte fra en tidligere australsk olympisk mester,

- Hvordan dette utrolige bildet av Tayla Harris ble ansett som noe negativt og tiltrakk seg nettroll til å kommentere, og at det resulterer i at Channel Seven fjernet det, forbløffer meg! skriver Anna Meares på Twitter.

TV-kanalen har i etterkant lagt ut bildet igjen og innrømmet at det var galt å fjerne bildet.

Harris tar til motmæle på Twitter og omtaler nettrollene som «dyr».

- Hva sier de bak lukkede dører?

Harris mener enten politiet eller det australske fotballforbundet (AFL) må ta tak i saken og følge opp nettrollene som står bak de nedsettende kommentarene.

- Hvis disse menneskene sier slike ting til noen på en offentlig plattform, hva sier de da bak lukkede dører, og hva gjør de? sier Harris i et intervju med australsk radio.

Administrerende direktør i AFL, Gillion McLachland, sier at saken dreier seg om mer enn bare én isolert hendelse, og at dette er et stort problem med sosiale medier generelt.

Videre omtaler han bildet av Harris som ikonisk.

- Det er et enestående bilde, og viser en fantastisk utøver på sitt alle mektigste, sier han.