*Nettavisen* Nyheter.

Fjernvarme-trøbbel snart over i Oslo

Oslo (NTB): Det er fortsatt problemer med fjernvarmen i Oslo etter at et rør ble skadd onsdag. Hafslund tror alle kundene får varmen tilbake fredag kveld.

14.02.14 16:33

- De siste skadene ble reparert i løpet av natten. Vi har fått fylt opp rørene med vann, og vi har fått opp varmen i systemet, sier informasjonssjef i Hafslund Truls Jemtland.

Likevel er det områder som ikke har normal leveranse av varme fredag ettermiddag. Dette skyldes at enkelte områder måtte skilles fra hverandre mens påfyllingen pågikk.

- For noen kunder vil tappevannet kunne være kaldt i korte perioder, men varmen i bygningene er på vei tilbake. I noen bygninger tar det litt tid før de kalde rørene blir varmet opp igjen. Vi regner med normal forsyning i løpet av fredag kveld, sier Johan Chr. Hovland i Hafslund til NTB.

Problemene startet ved 14-tiden onsdag, da en gravemaskin skadet et rør i Akersgata. Det førte til kalt vann og kalde boliger for Hafslunds fjernvarmekunder i hovedstaden. Torsdag oppdaget selskapet ytterligere to lekkasjer.

Kunder som kjøpte elektrisk ovn for å holde varmen, kan få opp til 1.000 kroner refundert fra Hafslund. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.