RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjorårets mest omtalte hytte skifter eier

SOLGT: Ordfører Fabian Stang har solgt hytta.
SOLGT: Ordfører Fabian Stang har solgt hytta. Foto: Jørgen Berge (Nettavisen)
Stang har solgt til kompisen Stanghelle.

Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle kjøper den 108 kvadratmeter store hytta til Oslo-ordfører Fabian Stang. Hytta går for takst, på 4.5 millioner kroner.

- Opp gjennom årene har vi vært gjester på hytta flere ganger. Vi trives godt der og når han valgte å selge samtidig som vi tenkte på å kjøpe, la vi inn bud hos mellommannen og fikk tilslaget. Vi kjøpte hytta til takst, sier Stanghelle til Kampanje.

De to har vært venner i en årrekke, fra tiden før Stang ble ordfører i hovedstaden. Stamghelle har av den grunn alltid meldt seg inhabil i saker som omhandler Stang

Hytta, som nå er Stanghelles, ble beiset i fjor sommer. Det i seg selv er ingne stor begivenhet, men det endte med å bli en prinsipp-diskusjon i mediebransjen.

Og det ble en liten skandale for Stang, som betalte maleren direkte på egen konto etter å ha fått en sms. Maleren viste seg å ikke være registrert som næringsdrivende, Stang skulle derfor ha betalt blant annet forskuddsskatt og arbeidsgiveravgift.

REDAKTØR: Aftenpostens Harald Stanghelle.

LES også: Fikk beiset hytta uten kvittering

Like etterpå la Stang seg langflat på sin Facebook-profil, og blåste dermed saken selv.

- Jeg har dummet meg ut, skrev han.

- Jeg har lært meg en lekse og neste gang tar jeg nok malerkosten fatt selv – hvis ikke skal jeg sørge for at alt av papirer er i orden!

Det fikk han raskt kritikk for fra flere hold. Stang ble anklaget for å bedrive «damage control» i et forsøk på å begrense omdømmeskaden. Flere,blant dem Norsk Presseforbunds Kjersti Stavrum, mente Stang på denne måten var med på å hindre den viktige journalistikken.

Andre, som Rødt-leder Bjørnar Moxnes, mente Stang burde politianmeldes for sin noe enkle forhold til det kan kalte svart arbeid.

LES også: - Helt naturlig at dette blir politisak

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere