Aftenposten-redaktør Harald Stanghelle kjøper den 108 kvadratmeter store hytta til Oslo-ordfører Fabian Stang. Hytta går for takst, på 4.5 millioner kroner.

- Opp gjennom årene har vi vært gjester på hytta flere ganger. Vi trives godt der og når han valgte å selge samtidig som vi tenkte på å kjøpe, la vi inn bud hos mellommannen og fikk tilslaget. Vi kjøpte hytta til takst, sier Stanghelle til Kampanje.

De to har vært venner i en årrekke, fra tiden før Stang ble ordfører i hovedstaden. Stamghelle har av den grunn alltid meldt seg inhabil i saker som omhandler Stang

Hytta, som nå er Stanghelles, ble beiset i fjor sommer. Det i seg selv er ingne stor begivenhet, men det endte med å bli en prinsipp-diskusjon i mediebransjen.

Og det ble en liten skandale for Stang, som betalte maleren direkte på egen konto etter å ha fått en sms. Maleren viste seg å ikke være registrert som næringsdrivende, Stang skulle derfor ha betalt blant annet forskuddsskatt og arbeidsgiveravgift.

LES også: Fikk beiset hytta uten kvittering

Like etterpå la Stang seg langflat på sin Facebook-profil, og blåste dermed saken selv.

- Jeg har dummet meg ut, skrev han.

- Jeg har lært meg en lekse og neste gang tar jeg nok malerkosten fatt selv – hvis ikke skal jeg sørge for at alt av papirer er i orden!

Det fikk han raskt kritikk for fra flere hold. Stang ble anklaget for å bedrive «damage control» i et forsøk på å begrense omdømmeskaden. Flere,blant dem Norsk Presseforbunds Kjersti Stavrum, mente Stang på denne måten var med på å hindre den viktige journalistikken.

Andre, som Rødt-leder Bjørnar Moxnes, mente Stang burde politianmeldes for sin noe enkle forhold til det kan kalte svart arbeid.

LES også: - Helt naturlig at dette blir politisak