RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjord har fortsatt utfordringer

Sist oppdatert:
Fjord og nysjefen Helge Midttun opplever fortsatt et utfordrende marked. Selskapet leverte underskudd i første kvartal, men viser bedring
Fjord Seafood hadde en omsetning på 903,2 millioner kroner i første kvartal 2003, noe som var litt svakere enn det analytikerne hadde ventet. Omsetningen i første kvartal i år var på linje med fjoråret.

Ifølge Reuters lå analytikerne i gjennomsnitt inne med et omsetningsestimat på 969 millioner kroner i første kvartal.

Resultatet før skatt var minus 72,3 millioner kroner, mot minus 90,6 samme kvartal i fjor. Det var ventet minus 63 millioner kroner.

Driftsresultatet endte på minus 29,6 millioner kroner, mot minus 39,8 i fjor, mens det var ventet minus 16 millioner kroner.

- Første kvartal 2003 har vært vanskelig, blant annet fordi lakseprisene i Europa og Asia har vært lave. I tillegg har en meget kald værtype i USA (Superchill) ødelagt produksjonen for mange av våre lokaliteter i januar og februar. Den svake økonomiske situasjonen i verdensøkonomien har ført til svakere etterspørsel etter foredlede produkter i alle våre markeder. Særlig er restaurantnæringen hardt rammet, og salget av laks i dette viktige segmentet har dermed vist en dramatisk nedgang, melder selskapet.

Fjord ser positive effekter av den restruktureringen som ble igangsatt i tredje kvartal 2002, skriver selskapet i en melding.

Fordelt på forretningsområdene oppnådde divisjonen Farming (Oppdrett) en omsetning på 514,0 millioner kroner i første kvartal 2003 mot 638,0 millioner kroner i første kvartal 2002. For divisjonen VAP (videreforedling) endte omsetningen på 444,8 millioner kroner mot proforma omsetning på 477,9 millioner kroner samme periode i fjor.

Fjord hadde en nettokontantstrøm på minus 17 millioner kroner i første kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere