RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjord på ny nedskrivningssmell (Ny)

Sist oppdatert:
Fjord Seafood og toppsjef Helge Midttun gikk på en ny nedskrivningssmell i fjerde kvartal. Midttun har gjort en avtale om utsettelse av å innfri betingelsene til banken frem til sommeren
(Nytt: Oppdatert med tall)

Fjord Seafood oppnådde en omsetning på 1.157,4 millioner kroner i fjerde kvartal, noe som var 15,8 millioner lavere enn i samme periode året før.

Driftsresultat før engangsposter var på 27,1 millioner kroner i fjerde kvartal 2003, noe som var 88,4 millioner kroner bedre sammenlignet med samme periode 2002. Driftsresultatet etter engangsposter ble på minus 151,7 millioner kroner

- Engangspostene i fjerde kvartal utgjorde minus 178,8 millioner kroner og er hovedsakelig knyttet til nedskrivning av eiendeler, heter det i meldingen.

I snitt ventet analytikerne en omsetning på 1,2 milliarder kroner og et rent driftsresultatet på 22 millioner kroner i fjerde kvartal, ifølge TDN Finans. De ventet også et resultat før skatt på minus 22 millioner kroner.

Nedskrivningen på 178,8 millioner kroner var altså ikke ventet.

Fjord opplyser at selskapet har igjen inngått en avtale med banken om utsettelse av betingelsene.

- Fjord Seafood har fått aksept fra Nordea (waiver) for at konsernet ikke møter kravene som er nedfelt i låneavtalene frem til juni 2004. Aksepten fra Nordea angir nytt krav til egenkapitalandel på 30 prosent i perioden, heter det.

Fjords kontantstrøm i fjerde kvartal var positi.

- Konsernet hadde en kontantstrøm fra driften på 74,8 millioner kroner i fjerde kvartal. Netto kontantstrøm fra investeringer var minus 44,9 millioner kroner. Likvide midler ved utgangen av året utgjorde 105,2 millioner kroner som er 42,4 millioner kroner mer enn ved utgangen av tredje kvartal, heter det i meldingen.

Særlig den chilenske og den belgiske virksomheten kan vise til god fremgang, skriver Fjord i sin kvartalsrapport.

Netto rentebærende gjeld ved utgangen av fjerde kvartal var 2.444,5 millioner kroner, tilsvarende en reduksjon på 181,1 millioner kroner fra utgangen av tredje kvartal 2003. Emisjonen som ble gjennomført i november i år ga 97,0 millioner kroner i ny likviditet.

- Vi har gjennom hele 2003 gjennomført betydelige grep for å øke fokuset på markedet, redusere kostnadene, samt optimalisere driften. Fjord Seafood er i dag langt bedre rustet til å møte de utfordringer som vil komme, sammenlignet med for bare et år siden. Jeg føler meg trygg på at de gjennomførte tiltak vil føre til resultatfremgang i inneværende år, skriver Midttun i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere