RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjord-smell på ny restrukturering

Sist oppdatert:
Fiskeselskapet Fjord og toppsjef Helge Midttun leverte en ny smell til investorene i andre kvartal. Bunnlinjen endte på minus 323 millioner kroner
Hovedgrunnen til de elendige tallene var en restrukturering av den norske delen. Selskapet tar nå en nedskrivning på 140 millioner kroner i forbindelse med andre kvartalsrapporten. Det er imidlertid ikke gjort en nedskrivning av selskapets oppdrettskonsesjoner.

Flere har påpekt at konsesjonene trolig er for høyt priset i selskapet balanse.

Det heter videre i meldingen at selskapets hovedbankforbindelse aksepterer at Fjord ikke lenger oppfyller betingelsene for lån. Kravet gjelder EBITDA-resultatet dividert mot netto rentebærende gjeld.

- Nordea har akseptert at selskapet ikke oppfyller resultatkravet som stilles til forholdet EBITDA/NIBD i andre kvartal 2003, heter det i meldingen.

Fjords driftsresultat i andre kvartal endte på minus 278,9 millioner kroner, mot minus 63,6 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Resultat før skatt endte altså på minus 323,4 millioner kroner, mot minus 115,2 millioner kroner året før.

Omsetningen til Fjord i andre kvartal var på 994 millioner kroner i andre kvartal. Dette er ned fra 1.011,9 millioner kroner i samme kvartal i fjor.

Fjord har nå 80,7 millioner kroner igjen i kontanter. I kvartal brant selskapet opp 41,4 millioner kroner av kontantbeholdningen.

Fjord melder videre at aktivitetene i Bremanger og Svelgen vil bli stengt. I tillegg til dette planlegger selskapet å stenge i Skjerdal i tredje kvartal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere