RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjord tok nye nedskrivninger

Sist oppdatert:
Fjord Seafood fortsetter å tape penger, og har sett seg nødt til å ta ytterligere store nedskrivninger i tredje kvartal. Den underliggende inntjening er imidlertid bedre enn ventet
Det har gitt et nytt kvartal med elendige resultater for oppdrettselskapet, som kan vise til et underskudd før skatt på hele 255 millioner kroner. Det var ifølge estimater innhentet av TDN Finans ventet et underskudd på 68 millioner kroner.

Justert for engangsposter endte Fjord-resultatet på minus 55 millioner kroner.

Estimatene var imidlertid ikke inkludert en nedskrivning på 200 millioner kroner som Fjord har tatt for kvartalet. Disse relaterer seg til den amerikanske virksomheten, hvor selskapet fortsatt har store problemer.

Driftsresultatet endte på minus 200 millioner kroner inkludert nedskrivningen, mens det var ventet minus 19 millioner. Justert for engangsposter endte driftsresultatet på pluss 5,5 millioner kroner.

Omsetning ble noe bedre enn ventet, og endte på 1.030 millioner kroner, mot 980 millioner som konsensus.

Fjord hadde 376 millioner kroner i tigjengelig likvider ved utgangen av kvartalet, mens egenkapitalgraden lå på 32,7 prosent. Kontantstrømmen fra driften var på minus 28 millioner kroner.

Fjord mener at utsiktene for laksemarkedet er lovende for de kommende månedene, og viser blant annet til lavere vekst i produksjonen av laks i Norge neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere