Gå til sidens hovedinnhold

– Fjorden er renere enn noen gang

Miljøbyråd Jøran Kallmyr mener deponeringen og tildekkingen har vært vellykket og frykter ikke sand på avveie.

RÅDHUSET: Nylig presenterte Nordstrands Blad et regnestykke som viser at så mye som 100.000 kubikk sand kan være på avveie etter tildekkingen av dypvannsdeponiet.

LES SAKEN: 97.000 kubikk sand kan være på avveie

Oslo Havn vil ikke kommentere regnestykket, og Jøran Kallmyr vil ikke spekulere i om sanden har spredt seg til områdene rundt, eller sunket ned i deponiet.

– Tildekkingen er ikke ferdig ennå og jeg forventer at kravene følges. Det er mange måter å regne på og jeg vil ikke gå inn på regnestykket. Det viktigste er at det blir tildekket og at det ikke lekker fra deponiet. Prosjektet er et av de mest overvåkede i verden og masse fagfolk har sett på hver minste detalj. Jeg forventer derfor at de du spekulerer i ikke stemmer og vi må stile på ekspertene som mener dette ikke er noe problem, sier Kallmyr.

Kallmyr er fornøyd med prosjekt Ren Oslofjord og de resultatene de har oppnådd.

– Oslofjorden er renere enn noen gang, i alle fall de siste hundre årene. Vi har fått opp utrolig masse forurensning og hatt en deponering som har vært vellykket. Vi har ikke hatt lekkasjer så langt. Og deponiet skal selvfølgelig dekkes over på en god måte, sier Kallmyr.

Reklame

Nå: Vi selger ut Pondus-bøkene på lager fordi vi skal flytte