«Fjordman» vil stoppe all muslimsk innvandring

KOMPROMISSLØS: Peder Are Nøstvold Jensen kaller det et «privilegium» at han fikk reise til et annet land etter terroren rammet Norge. Men han vil stoppe muslimer som søker beskyttelse i Europa. Foto: Silje Rognsvåg

KOMPROMISSLØS: Peder Are Nøstvold Jensen kaller det et «privilegium» at han fikk reise til et annet land etter terroren rammet Norge. Men han vil stoppe muslimer som søker beskyttelse i Europa. Foto: Silje Rognsvåg Foto: Silje Rognsvåg (Dagen)

Peder Jensen, kjent som bloggeren Fjordman, mener Norge må stoppe muslimsk innvandring fra den islamske verden og Midtøsten.

I et intervju med avisa Dagen i forbindelse med utgivelsen av boka «Vitne til vanvidd» beskylder Jensen Norge for å «begå nasjonalt selvmord» gjennom å ta imot flyktninger.

– FNs flyktningkonvensjon ble utarbeidet etter andre verdenskrig. Den er håpløst utdatert, sier bloggeren, som mener Norge bør ta imot «veldig få» mennesker på flukt – og i utgangspunktet nesten ingen fra den islamske verden.

Saken fortsetter under.

– Vi må suspendere all muslimsk innvandring fra den islamske verden og Midtøsten til alle vestlige land. Punktum. Det inkluderer å si opp FNs flyktningkonvensjon og dagens asylinstitutt. Det inkluderer å stoppe all familiegjenforening. Punktum. Det er en sikkerhetstrussel. Det ser vi hver dag, sier Peder Jensen til avisen.

Han er ikke bekymret for å krenke grunnleggende menneskerettigheter.

– Jeg ser på hva som er bra for min nasjon på lang sikt. Menneskerettigheter er fint, men det er sekundært, sier han.

Fjordman ble mye omtalt i Anders Behring Breiviks manifest i forbindelse med terrorangrepene i Oslo og på Utøya i 2011. Bloggeren har tatt avstand fra angrepene og sier at han aldri direkte har oppfordret til vold.

Les flere nyheter fra Dagen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.