RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjortis-slanking med bismak

Sist oppdatert:
TVNorge har laget nok et realityprogram om slanking. Denne gangen med ungdommer i skuddlinjen.

(SIDE2):Et lettere liv. Norsk slanke-reality med ungdommer. Premiere på TVNorge klokken 20.30 onsdag. 10 episoder.

TVNorge har for lengst funnet ut at helse selger. Eller rettere sagt at de som sliter med helsa selger. Etter realitysuksesser som «Tjukkholmen» og «Slankekrigen» prøver TVNorge denne gangen å få din oppmerksomhet på bekostning av seks overvektige ungdommer. De skal alle slankes, trenes og «komme til bunns» i hvorfor de er så overvektige i løpet av seks uker på øya Lanzarote i Spania.

Programleder Trine Grung innleder med å rettferdiggjøre programkonseptet når hun forteller oss at diabetes2 har blitt et ungdomsproblem og at norske barn drikker mest brus i hele Norden.

I første episode får vi en kjapp presentasjon av de seks ungdommene som er mellom 13-17 år. Vi ser hvordan Kari Jaquesson «intervjuer» både foreldrene og ungdommene for å få de til å ta ansvar for at de er så overvektige.

Her finnes alle de klassiske reality-elementene, bare pakket inn i rosa silkepapir for å skåne ungdommene. De skal spise sunne måltider, trene fire ganger om dagen og «Det kommer ikke til å bli lett», som Jaquesson selv sier.

Kari Jaquesson kaller seg selv for «livsstilsmotivator» og fungerer ikke bare som kostholdsveileder og treningsinstruktør, men også som psykolog for både barn og voksne når de bryter sammen i gråt under hennes tøffe utspørring.

Å lage reality med sårbare ungdommer som innsats, kan dessverre ikke skjules bak desperate og overvektige barn som trenger hjelp.

At overvekt blant barn er et økende problem rettferdiggjør ikke TVNorges programkonsept. Det gjør heller ikke manglende offentlige tilbud.

Bak overvekt kan det ligge mange psykologiske faktorer og grunner som ikke forsvinner i løpet av seks uker på Lanzarote med TV-kameraer på alle kanter. Kanskje gjør det heller verre?

Er det nødvendig at overvekt gjøres til underholdning? Nei absolutt ikke.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere