RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fjørtoft jublet for fetter goalgetter

Sist oppdatert:
Magnus Myklebust ble matchvinner for Lillestrøm med sitt første spark på ballen. Etterpå jublet han i kapp med sin fetter - Jan Åge Fjørtoft.

BRISKEBY (TV 2 Nettavisen): HAM-KAM-LILLESTRØM 2-3:

Her ser du alle målene fra den 19. eliteserierunden - gratis
Tabellen

Lillestrøm lå under to ganger mot Ham-Kam, men viste styrke ved å komme tilbake og vinne. Sportsdirektør Jan Åge Fjørtoft kunne virkelig bruse med fjørene da fetteren hans, Magnus Myklebust (20), kastet seg fram og avgjorde kampen med sitt aller første spark på ballen.

- Han kommer fra den grenen av familien som er rask, kommenterte en sprudlende fornøyd Fjørtoft. Han var selvfølgelig ikke sparsom med rosen av unggutten etter kampen.

- Magnus er heldig som får utvikle seg i skyggen av Mifsud i år. Han kan bli veldig god, varsler den ikke fullt så raske eks-proffen.

Koren den store forskjellen
Helten selv var smørblid og naturlig nok i begivenhetenes sentrum etter det viktige målet.

- Det var deilig å avgjøre med mitt første spark på ballen. Jeg håpet at Bjørn Helge (Riise) skulle legge inn, og jeg fikk den servert på sølvfat, smilte Myklebust.

Det var virkelig et drømmeangrep Lillestrøm hentet fram i forkant av målet. Det var en oppvisning i hurtig kontringsangrep. Ham-Kam hadde nettopp vært farlig frampå da gjestene viste seg nådeløse. Robert Koren, banens beste spiller, viste klasse og overblikk da han fant Riise på gjennomløp med en millimeterpresis langpasning. Lillebroren til Liverpool-stjernen fosset fram på kanten før han la hardt inn foran mål, der Myklebust satte jomfrusparket sitt i mål. Det tok maks fem sekunder fra Ham-Kams sjansemiss til ballen lå i mål 110 meter lenger bort. Brutalt og effektivt, og skille mellom topp og bunn.

Klønete forsvarsspill
For dette ble ekstra tungt å svelge for Hamar-laget. De hadde brukbar kontroll på kampen i store perioder og tok også ledelsen to ganger. Men begge gangene kom Lillestrøm meget raskt tilbake. Det påpekte også Fjørtoft:

- Vi kommer tilbake to ganger og vinner. Det er moral, det!

Stemningen i hjemmegarderoben var mindre lystig. Ham-Kam har brukt tid på å riste av seg skuffelsen etter det ydmykende 4-0 tapet mot Hønefoss forrige helg, og var ekstra sugne på å revansjere seg foran egne tilskuere i dag. Derfor var det ytterst besynderlig det Axel Smeets presterte i forkant av det første målet til Lillestrøm. Som bakerste mann skulle han ta i mot en tilsynelatende enkel ball, men snudde nærmest hofta til ballen, som spratt rett i beina til Robert Korén. Han takket for det og hadde få problemer med å plassere inn utligning.

- Jeg skjønner ingen ting av det. Det har ingenting med forsvarsspill å gjøre. Jeg trenger vel ikke å snakke med’n om det en gang, sier en hoderystende Solbakken om episoden.

Han regner med at 29 poeng skal holde til fornyet kontrakt, så derfor blir det fortsatt meget utrygt når tre poeng ble til null, mens LSK holder stø kurs mot målet om en topp fire plassering.

HTML EMBED

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere