RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flat børs, svak krone og fallende oljepris

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Einar Olsen): Fallende oljepris og en fortsatt svekkelse av krona bidro fredag til å spre ny usikkerhet på Oslo Børs. Hovedindeksen sluttet på 471,23 poeng, som var en minimal nedgang fra dagen før.

Selv om eksportindustrien gleder seg over en svekket krone, vekker det usikkerhet når en liten endring i rentebanen fra Norges Bank i løpet av to dager reduserer kroneverdien ned mot 8 kroner per euro. At oljeprisen fredag ettermiddag var i ferd med å gå under 100 dollar per fat, bidro heller ikke til å sette fart i den sterkt oljerelaterte Oslo Børs.

Det hjalp likevel ikke DNB-aksjen, som sluttet på 90,35 kroner, en nedgang på 0,22 prosent. Siste måned har verdien sunket med 4,98 prosent. Ingen av de andre store selskapene noterte seg for store utslag.

Mest omsatt var naturlig nok Cermaq, som ble omsatt til 8,89 prosent lavere kurs enn dagen før etter at forsøkene fra Marine Harvest på et oppkjøp foreløpig er lagt på is. John Fredriksens selskap måtte selv tåle en minus på 0,75 prosent, men striden om det statlige oppdrettsselskapet har løftet kursen så mye de siste ukene at Fredriksen kan selge seg ut med betydelig fortjeneste.

Og like etter børsen stengte fredag kom meldingen om at Marine Harvest solgte over 3 millioner aksjer med betydelig fortjeneste. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere