RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flat utvikling i rigglønnsomheten

Sist oppdatert:
SCORE-indeksen viser en flat utvikling i lønnsomheten for offshore borerigger den siste måneden på verdensbasis, men det falt i Nordsjøen
Dette viser den månedlige rapporten fra riggselskapet GlobalSantaFe.

Riggselskapet GlobalSantaFes SCORE-indeks måler lønnsomheten for flyttbare boreenheter sammenlignet med lønnsomhetstoppen i 1980-81, da spekulative bestillinger av borerigger var vanlig. Da lå SCORE-indeksen på 100 prosent, noe som reflekterte en rate på nye kontrakter som dekket driftskostnadene på kontantbasis, samt at det ga 700 dollar dagen for hver million dollar som var investert.

Om utviklingen på verdensbasis er flat, så er det store regionale forskjeller. Blant annet fortsetter Nordsjøen å vise en negativ trenden. Delindeksen for Nordsjøen falt 3 prosent til 44,7. Nordsjø-indeksen har falt 16,5 prosent det siste året, noe som er det største fallet på verdensbasis. Enda svakere var utviklingen i Sørøst-Asia, hvor indeksen endte ned 5,4 prosent til 50,1.

Sterkest var utviklingen i Mexico-gulfen, hvor trenden har vært flat det siste året. Indeksen steg 3,1 prosent til 29,2. I Vest-Afrika var det en liten bedring, og indeksen endte opp 0,9 prosent til 50,4.

Delindeksen for halvt nedsenkbare boreenheter og oppjekkbare, viser henholdsvis en økning på 3,7 prosent og et fall på 2,2 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere