*Nettavisen* Nyheter.

Flåthen: - Én millimeter fra brudd

Oslo (NTB): LO-leder Roar Flåthen sier det var på hengende håret at det ble enighet om lønnsoppgjøret. - Det var én millimeter fra konflikt, sier han.

Flåthen hadde ikke fått så mange timene med søvn etter at det ble enighet ved 3-tiden natt til mandag, men han var i fullt slag da han mandag ettermiddag møtte delegatene på landsmøtet til Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbundet. Overfor landsmøtet tegnet han det store bildet og listet opp utfordringene for fagbevegelsen framover.

Han sveipet også innom nattens viderverdigheter hos Riksmekleren og fastslo at det ikke ville ha blitt noen avtale uten et ekstra tillegg for de lavtlønte, de som ligger under 90 prosent av gjennomsnittlig industriarbeiderlønn.

- Jeg innrømmer jeg måtte gå noen runder med meg selv for å kunne godta et generelt tillegg på under én krone. Men siden vi fikk såpass uttelling for de lavtlønte, fant vi å kunne inngå en avtale. Dette kommer særlig kvinner til gode, sa Flåthen.

Noen timer på overtid ble partene enige om 75 øre i generelt tillegg og 1,40 kroner ekstra i timen for de laveste lønte. For dem som tjener 365.400 kroner i året eller mindre, betyr dette oppgjøret 2,15 kroner mer i timen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag