Gå til sidens hovedinnhold

Flåthen satser på moderat oppgjør

Oslo (NTB): LO-leder Roar Flåthen tar sikte på et moderat lønnsoppgjør når han mandag setter seg ved forhandlingsbordet sammen med Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Forhandlingene mellom hovedorganisasjonene NHO og LO starter mandag. Flåthen tror det blir et krevende tariffoppgjør.

- Det som er mest utfordrende ved dette oppgjøret er den økonomiske rammen og at vi har en tydelig lavt- og likelønnsprofil, sier Flåthen til Dagsavisen.

LO vil foruten en klar lavlønnsprofil, ha en lønnsøkning som er stor nok til å sikre kjøpekraften. Samtidig ønsker Flåthen å gå inn for det han kaller «et fornuftig oppgjør». Han har stor forståelse for at norske eksportbedrifter er rammet av krisen i Europa, og må veie dette opp mot at det går svært bra i andre bransjer.

- Vi vil ta hensyn til at det i deler av norsk næringsliv ikke går så bra. For mange er oppsigelser og nedleggelser et faktum. Den situasjonen skal vi ta med oss. Det som gjør det komplisert er at det går veldig bra i de andre bransjene, sier LO-lederen.

NHOs arbeidslivsdirektør Svein Oppegaard er også opptatt av hensynet til de delene av norsk næringsliv som nå sliter. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai