Gå til sidens hovedinnhold

Flåthen vil ikke fly med utflagget Norwegian-flåte

Oslo (NTB): Dersom Bjørn Kjos velger å flagge ut Norwegians fly for å få ned lønnskostnadene, vil LO-leder Roar Flåthen svare med å si opp den faste avtalen de har med flyselskapet.

- Jeg har stor respekt for det Kjos har fått til med Norwegian, men vi reagerer sterkt på de signalene han nå gir. Hvis Kjos flagger ut, får vi et helt annet flyselskap enn det norske Norwegian vi i dag kjenner. Da følger han etter Ryanair, og jakter etter alle løsninger som kan kutte kostnadene litt til, sier Flåthen til VG.

Han understreker at det ikke er snakk om en boikott, men at de vil si opp den faste avtalen LO har med selskapet. De har i dag avtaler med både dem og SAS.

Regjeringen sto denne uka fast på kravet om at utenlandsk besetning på norskregistrerte fly må ha norsk arbeidstillatelse. Kjos har varslet mulig utflagging av hele selskapets flåte. Flåthen mener underbetalt, asiatisk arbeidskraft vil undergrave norske arbeidsvilkår.

Norwegians kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik sier seg oppgitt over Flåthens uttalelse, og mener han bedriver skremselspropaganda. Selskapet mener de sikrer norske arbeidsplasser ved å fortsette å vokse internasjonalt.

- Poenget er at vi aldri er i nærheten av sosial dumping. Snarere tvert om, sier hun, og poengterer at thailandsk kabinpersonale vil ha kjempegode lønninger i Thailand-målestokk, og ha alle lokale rettigheter når de hviler i Skandinavia. (©NTB)

Reklame

NÅ: Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus