RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flatt boligmarked

Sist oppdatert:
Ferske tall fra Norske Boligbyggelags Landsforbund viser en flat utvikling for boligprisene i Norge i første kvartal. Spørsmålet er om stadige rentekutt kan føre til en ny vår
Etter år med kraftig oppgang i boligprisene har veksten stanset opp. Det bekreftes av tall fra Norske Boligbyggelags Landsforbund i dag.

Riktignok økte prisen på brukte boliger i boligsamvirket med 1,2 prosent fra fjerde til første kvartal, men det er vanligvis en kraftigere vekst i første kvartal. Siden 1994 har den gjennomsnittlige prisveksten i de tre første månedene av året vært på nærmere 5 prosent.

I forhold til første kvartal i fjor steg prisene med 3,7 prosent.

- Markedet for borettslagsboliger er preget av at prisene ligger temmelig flatt. Noen steder går de litt opp - andre litt ned, men hovedtrenden er kjennetegnet av utflating i boligprisene, sier avd. direktør Tore Johannesen i NBBL.

- Taktomslaget i boligmarkedet som ble innledet i fjor vår, befestes av de nye tallene, sier han videre.

Bildet ligner det som har fremkommet i statistikken til Norges Eiendomsmeglerforbund. Denne har vist en årsvekst på 3,0 prosent i januar, 2,0 prosent i februar og 0,1 prosent i mars.

Rentekutt gir ny fart?
Spørsmålet blir om de kraftige rentekuttene i første kvartal vil gi ny støtte for boligprisene.

Fra desember til nå har Norges Bank kuttet sin styringsrente fra 7,0 prosent til 5,50 prosent, og de aller fleste venter at renten kuttes til 5,00 prosent onsdag denne uken, da sentralbanken skal ha et nytt rentemøte.

Det betyr at de beste tilbudene på flytende boliglånsrenten trolig kan begynne å krype under 6 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere