RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flatt for Sjøfarten

Sist oppdatert:
Både omsetning og driftsresultat er praktisk talt uendret for Norges Handels- og Sjøfartstidende i fjerde kvartal. Nettdelen er på vei mot balanse, mens lønnsomheten faller i papiravisen, som har vært den store melkekua
Norges Handels- og Sjøfartstidende hadde et resultat før skatt på 4,9 millioner kroner i fjerde kvartal, mot 2,2 millioner samme kvartal ett år tidligere.

Men det er finansnettoen som primært er bedret. Driftsinntektene er marginalt opp fra 151,4 til 152,5 millioner kroner, mens driftsresultatet gikk fra 3,4 til 3,6 millioner.

Papiravisen Dagens Næringsliv har alltid vært melkekua i konsernet, men overskuddene faller. I fjerde kvartal falt omsetningen fra 99,2 til 95,4 millioner og driftsresultatet fra 14,6 til 11,6 millioner.

Den største positive endringen er i nettdelen, DN Nye Medier, som blant annet driver dn.no.

Her økte inntektene fra 3,4 til 5,8 millioner, og driftsresultatet gikk fra minus 4,5 til minus 0,3 millioner kroner.

- Fjerde kvartal var sjette kvartal på rad med moderat vekst i resultatet. God kostnadskontroll og videre effektivisering er fremdeles viktig. De bedrede konjunkturer gjør imidlertid at en legger stadig større vekt på direkte inntektsgenererende tiltak. Det ventes at fremgangen vil fortsette, skriver konsernet i sin kvartalsrapport.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere