RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flatt på børsene i Asia

Tokyo (NTB-AFP): Aksjekursene endret seg bare lite i ukens første timer med handel på børsene i Asia. Optimisme etter oppgangen på Wall Street i USA før helgen ble delvis oppveid av bekymring over den økonomiske utviklingen i Kina.

Den kinesiske veksten viser tegn til å avta, og dette skapte uro blant asiatiske investorer mandag. Nikkei-indeksen på børsen i Tokyo steg med 0,07 prosent til 10.018,24, etter at den gikk ned med 1,14 prosent fredag.

Det ble notert noe stigende kurser på aksjer i eksportorienterte selskaper som bilbyggeren Toyota, kameraprodusenten Canon og elektronikkjempen Sony. Både dollaren og euroen svekket seg litt i forhold til japanske yen.

I Hongkong var Hang Seng-indeksen opp med 0,02 prosent til 20.673,44 ved middagstid lokal tid. Fra Shanghai på det kinesiske fastlandet, fra Taiwan og fra Sør-Koreas hovedstad Seoul ble det meldt om svak børsnedgang.

Prisen på nordsjøolje av Brent-kvalitet falt med 31 cent til 124,82 dollar i asiatisk handel mandag. Amerikansk lettolje av tilsvarende kvalitet gikk ned med 33 cent til 106,54 dollar per fat, etter at oljeprisene hadde steget før helgen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere