*Nettavisen* Nyheter.

Flax-lodd med kjempeodds

Foto: (Faksimile: Finn.no)

To tall er skrapet på dette Flax-loddet. Begge er på 1 million. Nå er det til salgs.

28.01.09 07:42

Onsdag morgen får Raymond Johansen vite om han har dummet seg ut og solgt millionloddet på billigsalg. Radioverten fra Tønsberg har invitert kjøperen til studio onsdag morgen. Mellom 08.10 og 08.15 skal det skrapes i Morgenshowet.

- Jeg kjøpte loddet på Rimi-butikken på Sem utenfor Tønsberg. Da jeg kom hjem og skrapte fram to tall på en million, tenkte jeg at jeg skulle legge det ut for salg. Jeg har sett at andre har gjort det tidligere, sier Johansen til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: privat (Nettavisen)

Får 120.000 kroner
Budet lyder på 20.000 kroner. I tillegg har Johansen sikret seg 10 prosent av den eventuelle gevinsten.

- Uansett hvordan dette går så tjener jeg på det. Jeg har jo ingenting å tape, men det er jo surt om han som kommer i morgen skraper fram en million kroner. Da er 880.000 kroner mindre på meg, sier Johansen.

Johansen er ikke den første som legger ut et slikt eksklusive Flax-lodd for salg. I fjor gjorde Trond Solberg fra Haugesund det samme. Han trakk imidlertid annonsen tilbake og skrapet loddet selv. Gevinsten for Solberg ble heller mager.

- Det var ikke noe penger på det. Som forventet. Det var jo derfor jeg ville selge det, sier Solberg.

1 til 70 i odds
Den gang sa matematikkprofessor Helge Tverberg ved Universitetet i Bergen at sjansen for å vinne milliongevinsten på et slikt lodd, er 1 til over 70.

- I utgangspunktet er sjansen for å vinne toppgevinsten i Flax på en til én million. Men hvis man antar at alle milliontallene i flaxloddene er tilfeldig spredd utover loddene, kun kontrollert slik at det ikke blir flere enn ett vinnerlodd pr. million lodd, så vil sjansen være på 1 over 70 når man allerede har skrapt fram to av ni tall med millionbeløpet, sa Tverberg til TV 2 Nyhetene.

Vil du følge skrapingen live. Klikk deg inn på www.radiotonsberg.no onsdag morgen og hør Morgenshowet mellom 08.10 og 08.15.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.