*Nettavisen* Nyheter.

Fleinsoppsanking på kirkegård

På Eidsvoll kirkegård dukker soppsankerne opp i nattens mulm og mørke for å plukke fleinsopp. For den som blir tatt av politiet, venter bøter.

Selv om de fleste som plukker fleinsopp på kirkegården er lokale, dukker det også opp folk som har satt seg på toget fra Oslo for å plukke forbuden frukt, skriver Dagbladet.

– Det har vært stor aktivitet her i mange år. Det er ofte jeg ser folk som krabber rundt her med lommelykt, sier nabo Margit Haugen til Eidsvoll Ullensaker blad. Hun synes det er utrivelig at det går folk mellom gravene med lommelykt på jakt etter sopp å ruse seg på.

Politiet bekrefter at den spesielle soppsankingen har blitt en årviss begivenhet.

– Jada, det har vært et fenomen i ganske mange år, både på kirkegården og andre steder i Eidsvoll. Det har gjentatt seg hvert år de siste 15 åra. I høst har vi pågrepet tre stykker, og det er jo en kjensgjerning at det kommer mange som vi ikke pågriper, sier politioverbetjent Espen Sandvold ved Eidsvoll og Hurdal lensmannskontor til Dagbladet.

Besittelse av fleinsopp er et brudd på legemiddelloven, og om det er snakk om store kvanta, bryter man også straffeloven. De fleste som blir tatt for å plukke den hallusinerende soppen, straffes som regel med bøter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.