RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følelsesladet Amanda-heder post mortem

Haugesund (NTB): Tre måneder etter sin død ble Thomas Nordseth-Tiller fredag kveld hedret med Amandaprisen for beste manus for storfilmen «Max Manus». I alt fikk filmen sju priser under utdelingen i Haugesund.

Beste mannlige hovedrolle til Aksel Hennie, beste kvinnelige birolle til Agnes Kittelsen og ikke minst prisen Folkets Amanda og Beste norske kinofilm.

Mest rørende var det nok da Thomas Nordseth Tiller ble tildelt prisen for beste manus. Hele familien tok imot statuetten på vegne av 28-åringen som døde av kreft 12. mai.

- Dette var et svært emosjonelt og en merkelig opplevelse for hele familien. Vi vet at Thomas ville ha vært svært stolt om han hadde fått oppleve dette, sier broren Trond Nordseth til NTB.

Aksel Hennie var helt overveldet, både for sin egen pris som beste mannlige skuespiller, men også over at manuset til filmen vant prisen.

- Dette er helt absurd. Vi kommer til å ta et par skarpe for Thomas i kveld, sa Hennie etter utdelingen. Prisen fredag var hans tredje Amanda-statuett.

Agnes Kittelsen takket også den avdøde manusforfatteren da hun mottok prisen.

- For oss er Thomas en del av gjengen i dag, sa Kittelsen til pressen etter at hun hadde mottatt prisen.

Thomas Nordseth-Tiller skrev opprinnelig som en eksamensoppgave, men har fått mye skryt fra alle dem som har vært med på filmproduksjonen.

De øvrige prisene til filmen var beste lyddesign og beste foto.

Ellen Dorrit Petersen fikk den gjeve prisen for beste kvinnelige skuespiller for sin tolkning av rollen som Vera Våge i «Iskyss» av Knut Erik Jensen.

- Dette var overraskende, og jeg trodde en av de andre ville vinne prisen. Dette er en film som er sett av relativt få, men jeg er veldig stolt og glad i filmen, sier Ellen Dorrit Petersen til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere