RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Følelsesladet tilbakekomst for Hamas' eksilleder

Sist oppdatert:
Gaza by (NTB-Reuters): Hamas' leder Khaled Meshaal ba en bønn, kysset bakken og sa han håpet han en dag ville dø som martyr på Gazastripen da han fredag ankom det palestinske området for aller første gang.

Sammen med sin nestleder Moussa Abu Marzuk og flere andre framstående Hamas-topper kjørte Meshaal inn på Gazastripen gjennom grenseovergangen i Rafah, på grensen til Egypt. Her ble han møtt av Ismail Haniyeh, Hamas' statsminister på Gazastripen.

Meshaal skal tilbringe knapt 48 timer i det palestinske området. Lørdag skal han delta på en stor markering i forbindelse med Hamas' 25-årsjubileum. Sikkerhetstiltakene i forbindelse med besøket er omfattende.

Meshaal ble født på Vestbredden, men har bodd i eksil siden 1967. Han har lenge hatt sin base i Damaskus, men etter at krigen brøt ut i Syria, har han blant annet oppholdt seg i Qatar.

Besøket skjer samtidig som islamistiske Hamas, som er en avlegger av Det muslimske brorskapet i Egypt, får stadig større selvtillit. For bare få uker siden bidro Egypt og USA til å forhandle fram en våpenhvile mellom Hamas og Israel. Våpenhvilen kom i stand etter en kort krig der Israel gjennomførte en rekke luftangrep mot Gazastripen for å stanse de mange rakettangrepene mot Israel. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere