RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Føler du deg kritisert?

KRITIKK: Han føler hun hakker, hun føler han ikke engasjerer seg. Et ganske vanlig scenario i mange forhold.
KRITIKK: Han føler hun hakker, hun føler han ikke engasjerer seg. Et ganske vanlig scenario i mange forhold. Foto: Fotograf: Thinkstock
Sist oppdatert:
Kritiserer kvinner mer enn menn?

(SIDE2:) De fleste menn vil si at de fra tid til annen i et forhold føler seg urettferdig kritisert. Og pussig nok er det stort sett det samme uansett hvilken mann du spør i verden.

Men menn og kvinner kritiserer hverandre like mye. De uttrykker det bare ulikt.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kommuniserer med følelser
Kvinner kommuniserer generelt mer med følelser enn menn. Og de forventer en viss grad av følelsesmessig engasjement tilbake. Når de ikke får det, utløser dette en konflikt.

Ber man om råd fra en mann eller kvinne i en situasjon der man stresser med et valg, vil antakelig responsen være ulik. Kvinner vil vektlegge emosjonell støtte sterkere enn en mann som i størst grad vil fokusere på å løse problemet.

Mange menn forsøker å vise at de bryr seg ved å gjøre praktiske ting. Er kjæresten litt nedfor, kan de for eksempel plutselig bli aktive med husarbeid eller skifte dekk på bilen. Problemet for mange er at kvinner overhodet ikke ser dette som en følelsesmessig respons til deres problemer.

Det vil hun kanskje også ytre eller bli sure for, og da føler mannen seg kritisert, enda han forsøker å gjøre noe riktig i sine egne øyne.

Mer relasjonsorientert
Enkelte forskere mener at vi kan se dette sosiale spillet fra barnsbein av og at dette er kjønnsavhengig. Jenter leker mer relasjonsaktige leker enn gutter. Til bedre de takler relasjoner, til bedre selvtillit får jentene. Og dette bruker de i sine møter med menn som altså ikke alltid ønsker å snakke så mye om følelsene og forholdet.

Samlivsekspert Marty Friedman , som har skrevet boken «Straight Talk for Men About Marriage: What Men Need to Know about Marriage (And What Women Need to Know About Men)» sier de fleste menn i et forhold ønsker to ting - mindre kritikk og mer sex.

Hans råd til kvinner for å få mer ut av sine menn er følgende;

1. Ikke kritiser hans mangler, men bygg opp rundt det bra han faktisk gjør.

2. Ikke si du vil ha en samtale om hvem som for eksempel skal følge barna. Da vil mannen med en gang forvente å bli kritisert og samtalen kan gå deretter. Det er bedre å ta det opp når dere for eksempel holder på med noe sammen.

3. Hvordan tror du vi kan løse dette? Ikke si hvordan akter du å løse dette?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere