RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere adopterer barn med særskilte behov

Oslo (NTB): Stadig flere norske familier adopterer barn med helseproblemer. I fjor ble 64 barn i denne kategorien hentet til landet.

Faglig utvalg for adopsjonssaker godkjente i fjor 64 saker som gjaldt barn med særskilte omsorgsbehov, skriver Vårt Land.

Barn med særskilte behov er barn med større eller mindre handikap. Det kan for eksempel være hareskår, klumpfot eller ryggmargsbrokk. Det kan også være sammensatte problemer eller at barnet er over fem år gammelt.

Til sammen kom 303 utenlandsadopterte barn til Norge i fjor, noe som betyr at nærmere én av fire adopsjoner i fjor var barn med særlige omsorgsbehov.

Andelen har vært sterk økende de siste årene. For seks år siden var bare fem prosent av barna som ble formidlet gjennom Norge største adopsjonsforening, Adopsjonsforum, i denne kategorien.

Økningen skjer parallelt med at ventetiden for å adoptere friske barn øker. Familier som i fjor adopterte friske barn under fem år hadde i fjor ventet i gjennomsnitt over fire år. Familier som adopterer barn med særskilte behov slipper som regel å vente så lenge. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere