RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere amerikanske barn får helseforsikring

POTTERFANS: Malia og Sasha Obama har frontet sin forkjærlighet for Harry Potter, noe som ikke har gått Daniel Radcliffe hus forbi.
POTTERFANS: Malia og Sasha Obama har frontet sin forkjærlighet for Harry Potter, noe som ikke har gått Daniel Radcliffe hus forbi. Foto: Jae Hong (AP)
Sist oppdatert:
Skal dekkes inn ved økt tobakksavgift.

Washington (NTB-Reuters-AP): USAs president Barack Obama har godkjent en lov som gir flere amerikanske barn helseforsikring. Kostnadene dekkes ved å øke tobakksavgiften.

Lovteksten ble undertegnet av presidenten kort etter at den var vedtatt av Representantenes hus onsdag.

Vedtaket er en etterlengtet seier for Obama, som tirsdag opplevde at hans kandidat til posten som helseminister, Tom Daschle, måtte trekke seg på grunn av manglende skatteinnbetalinger. Hadde Daschle blitt utnevnt, var det han som ville fått ansvaret for å gjennomføre den nye presidentens planlagte helsereformer.

Det statlige amerikanske forsikringsprogrammet for barn skal styrkes med 227 milliarder kroner. 4 millioner barn som til nå ikke har hatt helseforsikring, vil bli omfattet av programmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere