OSLO/NEW YORK (Nettavisen): En Taliban-kilde Reuters har snakket med opplyser at det også er barn blant de drepte. Flere Taliban-vakter skal også ha blitt såret i eksplosjonen.

Se direktebilder fra den dramatiske situasjonen i Kabul her:

Eksplosjonen skjedde utenfor flyplassporten der flere tusen den siste tiden har samlet seg i håp om å komme ut av landet. En talsmann fra Pentagon bekrefter også at flere amerikanere er drept og såret. Ifølge amerikanske kilder ser det ut til å ha vært et selvmordsangrep utenfor flyplassporten.

– Vi kan bekrefte at eksplosjonen ved Abbey-porten var et angrep som førte til at et antall amerikanske og sivile borgere er såret eller drept, skriver Pentagon-talsmann John Kirby på Twitter. Ifølge sykehuskilder Reuters har snakket med er mer enn 30 personer såret i angrepet. Minst seks skal ha dødd på vei til sykehus, opplyser kilden.

Fra før har Taliban-kilder sagt at minst 13 personer ble drept i angrepet.

Bildet nedenfor viser et oversiktsbilde av området hvor eksplosjonene skal ha gått av:

Biden og Johnson holder krisemøter

USAs president Joe Biden har blitt brifet om eksplosjonen, skriver kanalen.

Ifølge kilder fra det britiske forsvarsdepartementet skal det ikke være noen dødsfall blant de militære på flyplassen, som skal ha skjedd i nærheten av Baron Hotel, skriver The Guardian.

Torsdag ettermiddag bekrefter kilder overfor CNN at presidenten er i rommet som på engelsk kalles «the situation room», et kontor i kjelleren av Det hvite hus som benyttes under større kriser.

Forsvarsminister Lloyd Austin og utenriksminister Antony Blinken er der sammen med ham. Den britiske regjeringen har også bestemt seg for å holde krisemøte etter hendelsen på flyplassen i Kabul.

Storbritannias statsminister Boris Johnson har også blitt oppdatert om situasjonen ved flyplassen i Kabul, og vil holde et krisemøte med regjeringen torsdag ettermiddag, opplyser Downing Street ifølge det britiske nyhetsbyrået PA på Twitter.

NATO-sjef Jens Stoltenberg har også gått ut på Twitter med en klar beskjed:

- Jeg fordømmer den grufulle terrorhandlingen utenfor flyplassen i Kabul på det sterkeste. Mine tanker går til alle som har blitt rammet og deres pårørende. Vår prioritet er fortsatt å evakuere så mange folk som mulig i sikkerhet, så raskt som mulig.

Ingen nordmenn skadd

Forsvarets operative hovedkvarter bekrefter til NTB at ingen blant det norske forsvarspersonellet er skadd.

– Alle nordmenn er gjort rede for og ingen er fysisk skadd. Eksplosjonen skjedde på utsiden av flyplassen. Jeg vet ikke nå om det norske feltsykehuset skal behandle sårede, sier oberstløytnant Ivar Moen til NTB.

Han legger til at han ikke vet om det norske feltsykehuset skal bidra i behandlingen av sårede.

(©NTB)