RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere angrep mot hjelpearbeidere i Afghanistan

Kabul (NTB): Tallet på angrep mot utenlandske hjelpeorganisasjoner i Afghanistan økte fra 2010 til 2011. Økningen gjaldt alle typer angrep fra afghanske væpnede styrker, men særlig ran og generell væpnet kriminalitet.

I fjor kom det i alt til 136 flere aksjoner enn året før. Veksten i antall aksjoner mot klinikker gir særlig grunn til bekymring, heter det i den nyeste kvartalsrapporten fra ANSO, kontoret som arbeider for frivillige organisasjoners sikkerhet i Afghanistan.

- Provinsene Faryab, Balkh og Ghor topper for andre år på rad listen over provinser med flest angrep per år, heter det videre i rapporten.

Men til tross for at tallet på angrep øker, gikk antall drepte hjelpearbeidere ned fra 37 i 2010 til 31 i 2011.

Til sammen ble 140 hjelpearbeidere bortført i Afghanistan i fjor, og for åtte av disse førte kidnappingen til døden. Mens det i 2010 skjedde flest kidnappinger nord i Afghanistan, skjedde de fleste slike episoder i 2011 øst i landet.

De sosiale forholdene og levekårene i Afghanistan er fortsatt svært dårlige, heter det i rapporten fra ANSO. Over tre millioner mennesker i landet mangler sikker tilgang til mat, og rundt tre millioner afghanere er på flukt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere