RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere arbeidsgivere vil øke bemanningen

Arbeidsledigheten har steget til 4,6 prosent de siste månedene, men nå har mange arbeidsgivere planer om å øke eller holde på bemanningen, viser en ny undersøkelse.

Sesongjustert ligger forventet bemanningsøkning på 5 prosent i ManpowerGroups arbeidsmarkedsbarometer for neste kvartal. Det er en økning på 3 prosentpoeng sammenlignet med forrige kvartal, og 2 prosentpoeng sammenlignet med samme periode i fjor.

– Selv om arbeidsmarkedet ser noe lysere ut enn i forrige kvartal, er det for tidlig å fastslå om dette er en varig trend, sier Maalfrid Brath konsernsjef i ManpowerGroup.

751 arbeidsgivere har deltatt i undersøkelsen for neste kvartal. 8 prosent av dem svarer at de ønsker å øke bemanningen, 4 prosent forventer å nedbemanne og 85 prosent sier de vil opprettholde dagens bemanning. De mest optimistiske utsiktene er i Sørvest og Midt-Norge, mens arbeidsgivere på Østlandet er minst optimistiske.

– Arbeidsgivere på Østlandet er usikre på arbeidsmarkedet framover og har inntatt en vente-og-se-holdning, sier Brath.

I Oslo og på Østlandet ligger forventet bemanning på beskjedne 1 prosent. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere