Gå til sidens hovedinnhold

Flere artister trekker seg fra Frelsesarmé-konsert

Flere artister trekker seg fra Frelsesarmeens grytekonserter på grunn av organisasjonens holdning til homofile.

- Jeg har besluttet å trekke meg fra konserten. Jeg kan ikke støtte en organisasjon som går så imot det jeg tror på, sier Idol-artisten Martine Rygvold til Adresseavisen.

Etter at TV 2 avslørte at Are Veraas ikke får være korpssekretær i Frelsesarmeen fordi han er homofil og har kjæreste, valgte Rosenborg å kutte sin støtte til organisasjonen.

Da trondheimsbandet Soup hørte dette, valgte de å trekke seg fra grytekonserten i Trondheim. Nå har også Idol-Martine og Klaus Sonstad, blant annet kjent fra radioduoen Are og Odin, trukket seg fra Frelsesarmeens grytekonserter.

- Jeg har like stor respekt for Frelsesarmeens arbeid for fattige og trengende som jeg har problemer med å forstå at de kan nekte å la et menneske leve et liv i kjærlighet med en samboer eller ektefelle, sier Sonstad til Adresseavisen.

Les også: Prestene sier ja til å vie homofile

D.D.E. sier til avisen at de vil spille konserten lørdag som planlagt.

- Vi er på ingen måte enige i deres bestemmelse for homofile. Samtidig synes vi at de gjør så mye bra at vi på tross av det har vært med og støttet dem i mer enn 15 år, sier Bård Jørgen Iversen i bandet.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler

Kommentarer til denne saken