RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Flere aviser vil slite

Sist oppdatert:
Problemene som rammer Aftenposten vil med tid og stunder ramme andre aviser også, mener MBL-leder Olav Terje Bergo.

Aftenposten sliter med synkende annonseinntekter, særlig på rubrikksiden og opplagsinntekter. Selv om mange norske aviser går bedre økonomisk i år enn i fjor, tror styreleder Olav Terje Bergo i Mediebedriftenes Landsforening at problemene som nå rammer Aftenposten med tid og stunder også vil ramme andre aviser.

Olav Terje Bergo, mener problemene til avisene skyldes renten og konjunkturane.

- Den store utfordringen nå er at vi er i en nedgangskonjunktur, og vi har en trend hvor Internett og TV konkurrerer mye sterkere med oss om annonse- og reklamebudskap, sier Bergo til NRK.

Et av de største problemene Aftenposten sliter med, sviktende rubrikkinntekter, vil avisen neppe klare å løse, tror enkelte. Blant annet fordi annonsetyper som stilling ledig og bolig vil gå i andre kanaler. Dette må andre aviser ta til seg, mener Bergo.

- De må utvikle avisene, journalistikken og salgstilbudet og annonseproduktene slik at de innfrir de ønskene og behovene avislesere og annonsører har i framtiden, sier Bergo til NRK.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere